PDF specificaties

8 tips voor optimale weergave in onze reader app

  1. Opbouw dient te bestaan uit cover, binnenwerk, achterpagina. (De achterpagina kunt u middels onze editor laten centreren)
  2. Opgemaakt met allemaal enkele pagina's; dus geen spreads opgemaakt in 1 grote pagina.
  3. Als u het document vanuit Indesign genereert, let er dan op dat bij illustraties de selectiekaders niet getoond worden, anders krijgt u allemaal kleine witte lijntjes her en der. Kies om dit te voorkomen bij het exporteren voor 'Compatibility Acrobat 5 (PDF 1.4)'.
  4. Voor de beste kleurweergave dient het kleurprofiel Adobe RGB 1998 te zijn, CMYK is niet geschikt wordt te donker.
  5. Breng de afbeeldingen terug naar 150 dpi (= beste resolutie iPad), dit kan in een keer gedaan worden bij het exporteren.
  6. Verder graag de PDF zo genereren dat de paskruizen en snijlijnen niet zichtbaar zijn of in ieder geval uitschakelbaar zijn.
  7. Als de PDF langzaam opbouwt op de iPad kunt u deze wellicht optimaliseren. Dit kunt u op de Mac eenvoudig doen door het document te openen in de applicatie "Preview" en opnieuw op te slaan. Daarnaast biedt "Adobe Acrobat professional" deze opties ook.
  8. Wilt u uw hyperlinks uit uw PDF automatisch meenemen naar de iPad dan biedt Adobe Acrobat Professional de handige functie: Menu - Advanced - Document processing - Create links from URLs. Actuele informatie over het maken van icons met links in uw Adobe Acrobat Pro file is te verkijgen via Adobe (of Google).
 
Let op! De upload procedure van en document is iets aangepast om de gewijzigde en vernieuwde Leeslounge Kiosk te kunnen realiseren.
Meer informatie vindt u hier!